Machinepark

De Baere Houtrecyclage beschikt over een ruim en up to date machinepark. Het uitslepen gebeurt met een John Deere 548E en een Caterpillar 545C en een John Deere 1110D forwarder. Het vellen tenslotte gebeurt met een John Deere 1470E en met een kraan met velkop tot 90cm diameter. Recentelijk werd ook overgegaan tot de aankoop van een John Deere 903k Feller-buncher and 2154d tracked harvester. Beiden zijn de eerste in Europa dit om nog meer te kunnen inspelen op de vraag van de klanten. Verder beschikt de firma nog over een aantal rupskranen om de chippers te voeden of vrachtwagens en containers te laden. Een Vermeer TG9000 wordt ingezet om sloop- en afvalhout te verkleinen.

Zo kunnen wij alle werken voor u met de nodige professionele materialen uitvoeren zonder dat we afhankelijk zijn van anderen. Zo staan wij ook steeds zelf in voor het transport van al ons materiaal en het transport van bomen en houtsnippers.

Voor onze chipwerkzaamheden doen we beroep onze 2 Jenz machines. Om in de toekomst sneller tussen kleinere werven te pendelen wordt onze chipper vloot binnenkort aangevuld met een Jenz 820 opgebouwd op een volvo 8x8 truck.