Houtrecyclage

Naast bosontginning is houtrecyclage een tweede hoofdactiviteit van De Baere. Wij verwerken alle soorten houtafval en zorgen ervoor dat het herbruikt kan worden als houtsnippers. Deze kunnen dienen als energiebron voor biomassa of houtspaanders voor de spaanplatenindustrie.

Wij kunnen het afvalhout bij u ter plaatse breken en vermalen of u kan alles naar ons bedrijf brengen waar wij dan de verwerking doen. Wij verwerken volgende soorten houtafval :

  • pallets en kisten
  • planken
  • sloophout en afbraakhout
  • takhout

De kwaliteit van het afvalhout bepaalt tot welke verwerking we kunnen overgaan. De hoog kwalitatieve snippers worden gebruikt voor biomassa of spaanplaatindustrie. Het minderwaardige wordt gebruikt voor bodembedekkers en wandelpaden.

Wij beschikken over een CBI magnum breaker die het breken en vermalen kan uitvoeren in grote formaten. Daarnaast hebben we ook nog twee Jenz hakselaars in ons machinepark die we kunnen inzetten om alles te hakselen.

Wij hebben steeds houtsnippers op stock die we kunnen uitleveren voor biomassa. Meer info kan u hierover terugvinden op deze pagina.