Over ons

Welkom op de site van De Baere Bosontginning en Houtrecyclage. Wij zijn een familiebedrijf met reeds meer dan 35 jaar ervaring in de bosbouw en bosexploitatie. De firma is gevestigd in Aalter (tussen Brugge en Gent) maar het werkterrein bevindt zich over het ganse land. Wij voeren hoofdzakelijk werken uit in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland . Ook vanuit andere landen kan u beroep op ons doen. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in bosontginning en houtrecyclage. Met onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen wij een vlotte en kwaliteitsvolle service aanbieden.

Wij kunnen grote opdrachten (vanaf 500m²) uitvoeren in uiterst moeilijke omstandigheden en op alle soorten terreinen. Dit in opdracht van zowel bedrijven, openbare besturen, overheden als privé personen. Wij bieden het hele gamma aan bosbouwwerken aan, hieronder ziet u een overzicht. Voor u als klant is dit ook makkelijker want er is slechts één aanspreekpunt en één factuur voor al uw bosbouwwerken.

  • Commerciële ontbossing zoals het bouwrijp maken van terreinen voor verkaveling
  • Klaarmaken van terreinen voor herbebossing
  • Vellen en verwerken van naald-en loofhout
  • Aan en verkoop van bomen op stam zoals van naald-en loofhout
  • Export van stammen naar India en China via containers
  • Verwijderen van stronken via freeswerken
  • Bouwrijp maken van terreinen
  • Hakselen en vermalen van bomen tot houtsnippers voor biomassa en spaanplaatindustrie.

Voor de uitvoering van deze waaier aan bosactiviteiten beschikken wij over een gemotiveerd team aan medewerkers die allen reeds de nodige ervaring hebben in de bosbouw. Daarnaast hebben wij een eigen en uitgebreid machinepark waardoor wij steeds zelf kunnen instaan voor het uitvoeren van alle werken. Ook voor het transport beschikken wij over ons eigen wagenpark. WIj investeren ook steeds in nieuw materiaal om alle werken te kunnen uitvoeren.

Wij voldoen aan alle eisen van de erkenningsregeling van de Vlaamse Unie voor Bosbouw en zijn ook een erkend bosexploitatie bedrijf. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op en wij helpen u met plezier verder.