Brandhout

 

Brandhout stoken kan zorgen voor een grote besparing op je energierekening. Naargelang het type kachel of haard kan dit zelfs op lopen tot een paar honderd euro per jaar. Naast deze besparing zorgt het branden van hout ook voor sfeer en gezelligheid in huis tijdens de koude wintermaanden. Brandhout wordt bij ons zowel op stam als gekliefd verkocht. De keuze hiervoor ligt volledig bij de klant.

Hardhout

De meeste mensen kiezen steevast voor hardhout zoals, eik, beuk of es. Als je een kachel hebt waar er voortdurend gestookt, wordt dan is hardhout wel de beste keuze omdat je minder vaak moet aanvullen.

EIK is een sterke en elastische houtsoort. Eik brandt traag en heeft een mooie warme vlam. Je brandt deze houtsoort best als het een drietal jaar gedroogd heeft. Ideaal voor houtkachel of inbouwcassette.

BEUK is het ideale brandhout eens de kachel goed brandt. Dan verkrijg je dat het hout lang en goed brandt. Als aanmaak hout is het minder geschikt. Beuk wordt vaak gebruikt in open haard.

Zachthout

Als u een accumulerende houtkachel hebt dan kiest u best voor een zachte houtsoort. Deze kachels branden slechts enkele uren per dag en geven dan een ganse dag warmte. Vaak zijn er tijdens de ontbranding hevige vonken dus minder geschikt voor open haard.

POPULIER geeft zeer snel zijn warmte af waardoor het heel geschikt is voor speksteenkachels en open houtfornuizen. Nadeel is wel dat er een snelle verbranding is en dat je dus vaak moet bijvullen als je deze houtsoort gebruikt in een houtkachel.

BERK heeft een heel mooie ontbranding waar slechts weinig zuurstof voor nodig is. Hierdoor is er ook minder vervuiling in de schoorsteen. Het kan ook perfect dienen als aanmaakhout voor je kachel door zijn snelle ontbranding.

Levering van het brandhout voorzien we met ons eigen transport materiaal.